Yogahold

Vi har mange forskellige yogahold

Læs mere om dem her 

Læs om vores mange forskellige hold her

Blid yoga

Blid Yoga er specialholdet til dig, som ikke kan følge yoga på et almindeligt hold. Det er yogaundervisning, der er særligt tilpasset og maksimalt 8 deltagere. Og du kan vide, at din underviser har erfaring med at tilgodese den elev, der kommer med en dårlig ryg, eller har slidgigt i nakken, eller måske er udfordret af åndedrætsproblemer som astma eller KOL. Nogle af Yoga I Valbys undervisere har tilmed en lang overbygning på deres yogauddannelse, der gør dem til yogaterapeuter. Disse hold findes mest i dagtimerne, og tilmelding sker til Gigtskolen her.

Yin Yoga er en rolig yogaform med god tid i hver enkelt stilling. Gerne op til flere minutters lange dybe stræk, der som regel foregår helt nede ved jorden. Stillingerne ligner til forveksling de klassiske Hatha yoga stillinger, men har fået deres egne navne og har et særligt fokus på stimulation af meridianbanerne, så yogaen fungerer som en slags nåleløs akupunktur. Der arbejdes i dybden med bindevævet/fascia som i de senere år har fået øget opmærksomhed. Der kan benyttes støttende udstyr i Yin Yoga, men ikke i helt så overdådige mængder som til Restorative Yoga. Hvis du er til rolig yoga og god tid, og trænger til at aflaste dit nervesystem, er Yin Yoga for dig.

Yoga mod Stress er  særlige øvelser der er tilpasset dig, din krop, og dit generelle helbred, set med et blødt blik på dit liv lige nu og på fortiden. Der findes en fortælling i os alle, og vores historier og mønstre både tankemæssigt som i kroppen viser en fortælling vi kan lære meget af, når vi ønsker at heale og finde mere balance og fred. Du lærer på disse forløb om din indre biokemi, om nervesystemet, den plastiske hjerne og frem for alt om hvordan øvelserne påvirker dig og kan tilpasses og udvælges med omhu til hver person for bedst mulige udbytte.

Restorative Yoga er i en klasse for sig selv og har til hensigt at føre og nære krop og sind på den fineste stille måde. Du kan deltage til RY (Restorative Yoga) uden spor forudgående kendskab eller erfaring med yoga i almindelighed. Du tilbydes et “rum” der består af din yogamåtte, en stak tæpper og puder, og modtager så derfra de blide stillinger der har til hensigt at berolige nerve- og hormonsystem, og løsne dybere spændinger ved at hvile så længe at de løsner sig, fordi der ikke mere er grund til at “holde” på dem længere. Yoga I Valby har workshops ved Iben a 2,5 timers varighed udvalgte lørdage. Kontakt for mere info: info@yogaivalby.dk

Yoga i Valby

Gravid- og efterfødselsyoga

Yoga for gravide er specialundervisning for dig der venter på din baby, og gerne vil træne og smidiggøre både krop, åndedræt og psyke til den forestående fødsel. Det er IKKE fødsels-forberedelse som ved en jordemoder. Under graviditeten er flere områder af kroppen som fx lænd og bækken udsat for gradvist større belastning, og hele kroppen undergår en større forandring der forsøges aflastet og støttet gennem yogaundervisningen. Træningen af åndedrættet bygger en bro til psyken og kan medvirke til større ro og tillid til rejsen gennem graviditeten. De forholdsvis små hold undervises af en yogalærer med ”overbygning” i gravid-yogaundervisning, og er tilmed yogaterapeut, endnu en overbygning. Så du bliver passet på så godt som muligt.

Når kroppen har båret på din baby i 9 måneder, kommer der måske en tid bagefter hvor du mærker lyst og behov for at vende tilbage til yogaundervisningen. Og på det her hold tager du din baby med, og kan sammen med andre mødre træne yoga der sætter særligt ind på at: Smidiggøre ryggen, og massere skulder/nakkeområdet.  Styrke kroppen hvor den har været særligt udsat gennem graviditeten. Styrke åndedrættet og dermed også finde fornyet ro og afspænding, måske den vigtigste ingrediens midt i alt det nye som mor. Og kom bare selvom du ikke kender til yoga i forvejen.Flow yoga

Hatha Flow er yogastillinger er sat sammen i sekvenser. Hver bevægelse følger åndedrættet og gentages uden pauser. Der er typisk mange gentagelser, hvilket skaber varme, styrke og sved på panden. Ofte er det en yogaform, som har et højt tempo. Flow Yoga kan dog også være mere rolig – sommetider kaldet Slow Flow. Både i højt og lavt tempo kan det at følge åndedrættet bidrage til at stilne sindet, da der ikke er ”plads” til så meget andet, end at bevæge sig fra én stilling til en anden.Det her yogahold er for dig der kan lide styrke og høj energi, kombineret med en rolig afslutning så hele nervesystemet tilgodeses. Der er fokus på at styrke og smidiggøre kroppen, bl.a. gennem klassiske solhilsner, ligesom mave, ryg og ikke mindst balancen styrkes gennem varierede yogastillinger. Der indgår ydermere åndedrætsøvelser og fra tid til en anden afsluttes der med kortere meditationer/mindfulness. 

TriYoga er en rolig, dybtvirkende og mindful yogaform, der øger fleksibilitet og smidighed, og styrker muskler. En systematisk tilgang guider dig gennem grundøvelserne som forbereder kroppen på mere udfordrende stillinger og ‘flows’. Således undgås skader og den meditative oplevelse er her ikke kun forbeholdt øvede. Et særligt kendetegn er det kontinuerlige arbejde med åndedrættet. Endnu et særkende er de bølgende rygbevægelser, der styrker rygsøjlen og smidiggør den finere kernemuskulatur, som ofte overses ved traditionelle træningsformer.

I Vinyasa Yoga bevæger du dig i et flow med åndedrættet, så hele kroppen bevæges og styrkes igennem serier af øvelser.  Der er færre pauser mellem stillingerne end i fx Hatha Yoga, og du når derfor igennem flere forskellige yogastillinger i løbet af en Vinyasa klasse. Altid efterfulgt af afspænding og tid til at nedkøle efter asanapraksis. Du vil opleve en blidere Vinyasa hos Yoga I Valby, så det er ikke at sammenligne med Asthanga.