Uddannelse

At tage en yogalærer- uddannelse…

At tage en yogalæreruddannelse eller uddanne sig til yogainstruktør er ikke så svært, som man måske kunne tro. 

Men du skal investere tid, energi, passion, vilje og nysgerrighed. Og såmænd også penge, hvis ikke du selv vil studere helt på egen hånd, hvilket selvfølgelig kan være en vej. Eller finder en indisk guru der lader dig følge ham i tykt og tyndt, så du kan gå i mesterlære i en 5-7-10 års tid eller noget.

Yogalæreruddannelse

Når du gerne vil tage en yogalæreruddannelse, der bringer dig frem til at blive yogalærer, kan det betale sig at tænke over, hvor meget tid, og hvor mange penge, der mon skal investeres for at blive dygtig.

Og hvad forstås ved en dygtig yogalærer? 

Det første skridt på vejen er en selvstændig yogapraksis. Den giver dig den nødvendige kropsbevidsthed og en god portion selvindsigt. Dernæst skal du have vilje og villighed til at investere tid, energi og tålmod i at lære et helt nyt sprog. Nemlig formidlingens kunst. Sproget er måske det mest vigtige for at kunne dele yoga med andre. Fra det sted kan du blive en glimrende yogainstruktør. Men bliver du så også yogalærer?

Jo, hvis du nu tilsætter:

  • teori
  • yogafilosofi
  • anatomi
  • pædagogik
  • bevægelseslære
  • nærstuderer forskellige typer af kroppe og temperamenter
  • og formidlingens kunst

Og med disse nye skridt, fordyber dig videre lag-for-lag og længere ind i stoffet, ja så kan du ende som yogalærer. Altså blive underviser i yoga – og ikke ”bare” instruere i yogastillinger og øvelser.

På en ordentlig yogalæreuddannelse vil du løfte sløret væk se, hvad der er gemt under overfladen, og den viden omsættes i dig, så du bliver underviser, altså yogalærer.

yogalæreruddannelse

En fordybelsesrejse

Alt dette er svært at nå på en kortvarig uddannelse på 100-200 timer – medmindre man har et helt særligt anlæg for at undervise i forvejen. Så her er det du skal tænke dig om og undersøge det store og noget brogede marked for yogalæreruddannelser. I øvrigt så bliver man ved med at gå dybere og dybere, og bliver måske aldrig færdig med at uddanne sig til yogalærer.

Husk, at du investerer hele dig i at blive yogalærer – så det er en fordybelsesrejse, der gerne må opsluge din tid og lyst, og før man får set sig om, dukker der mere op. Efteruddannelser i fx Restorative Yoga eller Yin yoga eller måske endnu dybere til Yogaterapeut måske?

Men du kan være helt sikker på, at dit virke som yogalærer, er tæt på at være det bedste arbejde der findes!

Du kan også læse om min Restorative Yogauddannelse eller Dansk Yogas Yogalæreruddannelse

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du vil høre mere om at uddanne sig til yogalærer.